Identificació

                    

            

Curs de Postgrau en Intervenció Sistèmica Breu en Violències Familiars (Realització a Barcelona)

Matricula't
Imprimir

Informació bàsica

Edició: Quarta
Hores: 325.00
Idioma: Espanyol
Data inici: 20/10/2017
Data finalització: 16/06/2018
Crèdits: 13.00 ECTS
Nombre de places: 30
Codi: 17PPX2012
Matrícula oberta

Preu:
  • :
    1.650,00€
  • 5% de descompte per a particulars i empreses. Veure apartat "Descomptes i Beques" del curs (imprescindible enviar document acreditatiu a: info.fundacioif@udg.edu):
    1.567,50€
  • :
    1.485,00€
Horari: Dissabtes (un o dos al mes) de 9.30 a 18.30 hores, i ocasionalment divendres tarda de 16.30 a 19.30 hores.
Lloc realització: Euroaula i Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella
PRESENTACIÓ

La violència familiar, en les seves múltiples manifestacions, constitueix un greu problema social que és font de grans sofriments per als afectats i per això ha estat mereixedora d’una atenció continuada per part de la societat i dels seus dispositius sanitaris, legals i psicosocials. Malauradament, l’abordatge tradicional d’aquesta problemàtica ha tendit a ser reduccionista, bé perquè s’ha mantingut encotillat en determinats pressupostos d’escola, bé perquè s’ha realitzat des de plantejaments purament ideològics. Aquesta forma d’abordar el fenomen ha donat lloc amb excessiva freqüència a plantejaments poc pragmàtics, allunyats de les necessitats reals de la població a la qual es pretén servir i de vegades implementats a esquena dels interessos dels propis afectats i afectades.

El postgrau que oferim pretén adoptar una perspectiva diferent, en què es combinen, d’una banda, una perspectiva àmplia, integradora i transdisciplinar en la comprensió del fenomen de la violència familiar amb, per altra, una visió aplicada i pràctica que permeti generar solucions concretes amb les persones implicades en la violència i requereixen ajuda professional.

L’enfocament que servirà de base per integrar aquestes dues perspectives és el de la Intervenció Sistèmica Breu, que conjuga una visió relacional i contextual (no només familiar, sinó també professional i social) amb una aposta per mobilitzar de manera directa els recursos de les persones, privilegiant la veu dels afectats amb l’objectiu que ajudar-los en el seu procés d’apoderament i superació de la violència.

En aquesta línia, en tots els mòduls d’aquest postgrau s’oferiran mapes conceptuals per entendre el territori dels diferents tipus de violència familiar, per passar després a treballar claus per a la intervenció, la planificació dels casos i la coordinació amb altres recursos i professionals .

El caràcter del postgrau serà eminentment pràctic, amb l’objectiu que els participants entrenin competències per a la intervenció amb aquest tipus de situacions: habilitats d’avaluació del risc, de creació de l’aliança terapèutica i d’intervenció individual, familiar i de parella.

OBJECTIUS

– Capacitar els alumnes per entendre la dinàmica relacional de la violència familiar en els seus diferents tipus i manifestacions.
– Entrenar els alumnes a detectar situacions de violència familiar.
– Capacitar els alumnes per catalitzar mesures de protecció i mobilitzar els recursos de la xarxa.
– Entrenar els alumnes en la intervenció psicoterapèutica en la violència familiar, des d’un enfocament integrador basat en la teràpia sistèmica breu.
– Saber planificar i desenvolupar intervencions terapèutiques eficaces en cinc àmbits:
            – En violència de parella
            – En el treball amb víctimes
            – En el treball amb agressors
            – En maltractament infantil
            – En violència filioparental

En definitiva, aquest curs pretén ajudar els alumnes a moure’s en la problemàtica de la violència des d’una perspectiva relacional, amb l’objectiu de poder intervenir de manera efectiva en la problemàtica de la violència i mobilitzar els recursos de les persones, les parelles i les famílies.

A QUI S'ADREÇA

– A titulats universitaris en psicologia, medicina, pedagogia, magisteri, educació social i treball social.

– Excepcionalment s’admetran alumnes d’últim curs.

REQUISITS D'ADMISSIÓ

– Titulats universitaris en psicologia, medicina, pedagogia, magisteri, educació social i treball social.

 

Descripció


Sessions informatives:

– Barcelona: dimecres 13 de setembre a les 17 h a l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella (Gran Via de les Corts Catalanes, 617, 3er 3a, Barcelona).
– Girona: dimecres 13 de setembre a les 19 h a l’aulari 1 de l’Edifici Giroemprèn del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.PROGRAMA

1. Repensar les violències familiars: comunicació, relació, crisi i trauma.
2. Legislació. Circuit d’intervenció, legal i policial.
3. Violència en la parella. Violència en les relacions íntimes. Trajectòries i implicacions clíniques.
4. Intervenció sistèmica breu.
5. Treball amb víctimes. Treballar amb les narratives de la violència. Violència i trauma: recuperar el cos.
6. La transformació de la mítica de l’agressor: el canvi narratiu.
7. Treball amb agressors. Control d’impulsos: teràpia d’ordalia, equip dividit i equip reflexiu.
8. Maltractament infantil. Abús sexual. Intervenció en la infància i adolescència víctima de maltractaments. Tècniques terapèutiques de diagnosi i intervenció. Intervenció amb abusadors sexuals: procés de reparació en família.
9. Superar el secret i la vergonya.
10. Violència filioparental: una patologia de l’amor.

PROFESSORAT, DIRECCIÓ I COORDINACIÓ
Professorat

– David Almazor Mur. Psicòleg d'orientació sistèmica i màster en psicopatologia infantil i juvenil per la URL. Des de l’any 2000 treballa en l’àmbit de la infància i l’adolescència en risc. Psicòleg infantil del Programa Laris (programa de prevenció, tractament i intervenció de la violència familiar), a ABD i del Programa El far de colors (Servei d’atenció a infants i adolescents víctimes de violència de gènere), a l'Ajuntament de St. Cugat del Vallès.

– Mark Beyebach. Veure currículum a l'apartat Direcció.

– Agustí Camino. Psicòleg Clínic del Centre de Salut Mental del Baix Empordà-CatSalut. Director de l'Institut Milton Erickson de Barcelona. Terapeuta Familiar Breu (Format i supervisat per Cloe Madanes i Salvador Minuchin). Professor de la Universitat de Girona del Postgrau de Psicoteràpia Breu Estratègica i del Màster en Psicoteràpia.

– Lluís Camino. Treballador social. Format en teràpia familiar sistèmica (supervisat per Salvador Minuchin i Cloé Madanes), en teràpia gestalt i en els tallers de dol i pèrdues, segons el mètode d'E Kübler-Ross. Del 95 a l'actualitat ha col·laborat com a docent, terapeuta familiar i de parella en consulta privada a l'Institut Gestalt de Barcelona, Institut Milton Ericksson, Centre EOE Figueres, Centre Aula Gestalt.

– Pere Font. Veure currículum a l'apartat Direcció.

– Laura Galimberti. Veure currículum a l'apartat Direcció.

– Ester García. Advocada. Associació de Dones juristes.

– Carme Guil. Magistrada de l'Audiència de Barcelona.

– Sandra Guixà. Educadora social i antropòloga. Formació en assessorament sistèmic integratiu i constel·lacions familiars i sistèmiques. Experiència com educadora social en la Casa d’Acollida de l’Ajuntament de Barcelona, tècnica en intervenció comunitària en el CAID de l’Hospitalet, coordinadora del SIE del Baix Llobregat, i actualment des de 2009, tècnica de PIAD en Barcelona. Participació i formació en circuits territorials.

– Imma Lloret i Ayter. Psicòloga. Màster en Teràpia Cognitiu Social. Diploma d'Estudis Avançats en Psicologia Social. Certificada com a terapeuta Integratiu-relacional en l'atenció al dol. Certificada en Psicoteràpia sensoriomotriu aplicada al Trauma. Des de fa més de 10 anys desenvolupa tasques d'intervenció en violència i formació a professionals en la Fundació IReS i l'associació CAPS de Barcelona. És col·laboradora docent a la UOC.

– José Navarro Góngora. Professor de la Facultat de Psicologia de Salamanca. Director del Servei d'Atenció Psicològica i del Màster en Crisi i Trauma. Ha treballat com a consultor de programes a Àsia Central, a Espanya i a Amèrica. Les seves àrees d'interès i recerca tenen a veure amb les crisis i la cronicitat (especialment malaltia i violència). Relacionats amb aquests temes ha escrit més de cinquanta articles i capítols de llibres, així com dotze llibres.

– Roberto Pereira Tercero. Metge Psiquiatra i Psicoterapeuta Familiar i de Parella. Consultor Sènior i Cap de la Unitat de Salut Mental de Santurce d'Osakidetza-Servei Basc de Salut. Director de l'Escola Basc Navarra de Teràpia Familiar - EVNTF-Director de Euskarri, Centre d'Intervenció en Violència Filio-Parental. Director del Diploma d'Especialització en Teràpia Familiar de la Universitat de Deusto.

– Ma José Pubill González. Psicòloga especialista en Psicologia Clínica. Pràctica lliure de la professió des de 1986, en l'abordatge individual, de parella, famílies i grups. Directora del Màster de Psicoteràpia (UdG), del Postgrau de Psicoteràpia Integradora (UdG), del Postgrau de Teràpia de Grup (UdG), Codirectora del Postgrau de Teràpia Estratègica (UdG), docent de diversos Màsters i Postgraus.

 

* La direcció es reservarà el dret a fer canvis en l’equip docent en cas que algun dels professors no pugui impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.


Direcció

Laura Galimberti. Psicóloga. Psicoterapeuta acreditada per la FEAP. Màster en Teràpia CognitivoSocial (UB), Màster en Teràpia Sexual i de Parella (UB). Psicòloga del programa Laris (programa de prevenció, tractament i intervenció de la violència familiar).

Mark Beyebach. Doctor en Psicologia. Especialista en Psicologia Clínica. Terapeuta Familiar. Supervisor acredidat per la Federación Española de Asociaciones de Terapia Familiar. Pioner de la Teràpia Centrada en les Solucions a Espanya.

Pere Font Cabré. Psicòleg. Director de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Director del Màster en Sexologia Clínica i Salut Sexual (UdL). Director del Màster en Psicoteràpia (UdG). Premi Ferran Salses i Roig de Salut Comunitària.Coordinació

Helena Angel Laborda. Psicòloga. Coordinadora de formació de l’institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia clínica i salut sexual (UdL). Postgrau en Psicoteràpia Integradora (UdG). Postgrau en Teràpia Breu Estratègica (UdG). Postgrau en Teràpia de parella (UdG)Organitza:

 

Matricula't
Imprimir
COMPARTEIX AQUEST CURS:    Share to Facebook   Share to Twitter  
Cercador

de cursos

Àmbits de coneixement
Tipus de curs
Modalitats
Paraules clau
       

 


Política de cookiesAvís legal | Tel. 972 210 299 | E-mail: info.fundacioif@udg.edu

 

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.