Identificació

                    

            

Diploma de Postgrau en Psicoteràpia Integradora (SEMIPRESENCIAL - realització a Barcelona)

Imprimir

Informació bàsica

Edició: Novena
Hores: 750.00
Idioma: Català
Data inici: 22/10/2016
Data finalització: 17/06/2017
Crèdits: 30.00 ECTS
Nombre de places: 35
Codi: 16PPF1014
Matrícula tancada

Preu:
  • Matrícula ordinària:
    2.300,00€
  • Descompte del 5% per a particulars que compleixin algun dels requisits de l'apartat "Descomptes i Beques" del curs (imprescindible enviar document acreditatiu a: info.fundacioif@udg.edu):
    2.185,00€
Horari: Un dissabte al mes, aproximadament, de 9.30 a 14 h i de 15.30 a 18.30 h. Més 3 seminaris de cap de setmana (divendres tarda i dissabte). Participació en grup de supervisió (entre setmana). Treball amb un cas assignat (entre setmana).
Presentació del treball final: juny de 2017
Supervisió, teràpia formativa i cas clínic: del 16 de gener al 8 de maig de 2017.

Lloc realització: Euroaula (carrer Aragó, 208, Bcn) i Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella (Gran Via Corts Catalanes, 617, 3-3 Bcn)
PRESENTACIÓ

Aquest postgrau parteix d’un plantejament ampli i flexible a l’hora d’abordar els processos psicoterapèutics. Aquest plantejament està centrat més en el fet de que el protagonista de la psicoteràpia és el client, que en el fet d’una defensa aferrissada d’un model de treball en concret. Això significa que el disseny del postgrau posa l’accent en el procés de construcció i d’intervenció psicoterapèutic per a cada cas i cada problema, incidint en la importància de la relació terapèutica, i enfocant la individualitat del psicoterapeuta com a part essencial del que allà pugui succeir.

Per aconseguir capacitar als alumnes en l’exercici eficaç d’aquest abordatge, el professorat expert en el treball clínic “de camp”, incidirà en aspectes pràctics que ajudin als alumnes a assimilar els continguts teòrics i els instruments d’intervenció des de l’estil personal que cadascun d’ells (els alumnes) ha de desenvolupar per trobar-se còmodes, resolutius i creatius a l’espai terapèutic.

Malgrat una part de la formació en Tercer Cicle ofertada des del món universitari, té un caire integrador, aquest postgrau pretén oferir una visió sobre el “fer psicoteràpia” professional, personal, vivencial i pràctica, des d’una vessant teòrico-pràctica, que conjugui de forma epistemològica i tècnica, models útils i flexibles, a l’hora d’abordar el funcionament integral d’una persona i d’un problema.

Per això, el postgrau està plantejat bàsicament de forma didàctica i enfocada a la pràctica clínica, perquè l’alumne/a faci el recorregut del psicoterapeuta ha de travessar per poder intervenir eficaçment davant del món intra i interpersonal del client, dotant-li dels instruments que necessita per abordar-lo.

OBJECTIUS

– Dotar als alumnes dels elements conceptuals necessaris per poder treballar des d’una òptica integradora.

– Aportar als alumnes eines pràctiques per aprendre a llegir el cas en que es treballi de forma flexible i àmplia.

– Ensenyar als alumnes a situar-se relacionalment d’una forma adient davant del client per tal que l’evolució del cas estigui encaminada al canvi.

– Entrenar als alumnes en els diferents instruments tècnics necessaris per fer una intervenció integradora.

– Treballar amb els alumnes aspectes vivencials fonamentals en el seu funcionament perquè aquests no interfereixin en el seu treball psicoterapèutic amb certs clients.

– Capacitar als alumnes en la pràctica clínica a partir de que s’enfrontin al fet de portar casos supervisats en el format del postgrau.

– Promoure l’adquisició d’un estil personal com a terapeuta mitjançant el treball de les habilitats de comunicació i les habilitats de creativitat en teràpia.

 

A QUI S'ADREÇA

A llicenciats o graduats en psicologia i medicina, o estudiants d’últim any de la llicenciatura de psicologia i medicina.

REQUISITS D'ADMISSIÓ

– Llicenciats o graduats en psicologia i medicina 

– Estudiants d’últim any de la llicenciatura o del grau de psicologia i medicina


PROGRAMA
La Teoria
– La Integració: Què és? Per què es necessita?
– Models integradors.
 
El Client i el símptoma
– El símptoma i la seva funció a la identitat del client.
– El cos, el moviment i el no verbal com a metàfora del funcionament  del client.
– El símptoma i la seva funció familiar.
 
El terapeuta
– Actituds Terapèutiques bàsiques.
– Habilitats Terapèutiques bàsiques.
– El terapeuta, el seu cicle vital i les seves dificultats a l’hora de fer teràpia.
 
El problema
– La demanda i el seu anàlisi.
– El problema i el funcionament del client.
 
La primera entrevista
– Gestió de la primera entrevista.
– Tècniques d’acomodació del setting al client.
– La reformulació de la demanda.
 
Hipotetització
– La conjugació de models.
– Les preguntes bàsiques: Encaix de peces.
 
La construcció de la relació terapèutica
– Construcció de la vinculació.
– Clients difícils, vinculacions difícils.
 
Disseny del procés terapèutic
– Negociació d’objectius implícits i explícits: L’agenda secreta del client i l’agenda secreta del terapeuta.
– Selecció de model de treball en funció de la fase i dels objectius implícits i explícits.
 
La intervenció
– L’estratègia de la intervenció.
– Intervencions emocionals.
– Intervencions relacionals.
– Intervencions cognitives.
– Intervencions pragmàtiques.
PROFESSORAT, DIRECCIÓ I COORDINACIÓ
Professorat

– Mark Beyebach. Professor de “Intervencions Sistèmiques” i de “Tècniques d’entrevista i intervenció familiar” en la facultat de Psicologia de la Universitat Pontifícia de Salamanca. Coordinador del “Màster en Teràpia Sistèmica” de la Universitat Pontifícia de Salamanca. Pioner de la Teràpia Centrada en les Solucions a l’Estat Espanyol. Docent supervisor acreditat per la Federació Espanyola d’Associacions de Teràpia Familiar.

– Luís Botella. Psicòleg. Professor Titular de la FPCEE Blanquerna. Coordinador del Màster Oficial en Psicologia Clínica i de la Salut de la FPCEE Blanquerna. Psicòleg Especialista en Psicoteràpia (EFPA/CGCOP). Supervisor Docent i Membre del Comitè Científic de l'Asociación Española de Psicoterapias Cognitivas. Acreditat per la Federación Española de Asociaciones de Psicoterapeutas.

– Agustí Camino Vallhonrat. Psicòleg Clínic del Centre de Salut Mental Baix Empordà (IAS, CatSalut des de 1999). Fundador i Co-director del Institut Milton Erickson de Barcelona (primer institut creat a Espanya el 1996). Terapeuta Familiar i Hipnoterapeuta Ericksonià. Supervisat en teràpia familiar i t. estratègica per: Salvador Minuchin, Cloe Madanes y Jeffrey Zeig.

– Luís Carbajal. Psicòleg. Terapeuta gestàltic i corporal. Col·laborador de l’Escola d’Expressió i psicomotricitat Carme Aymerich. Autor del llibre Hablar con el cuerpo.

– Sergi Corbella Santomà. Psicòleg. Professor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna (URL).

– Mireia Darder. Psicòloga clínica. Terapeuta gestàltica. Trainer en PNL.  Formació en Hipnosis Eriksoniana. Membre fundador de l’Institut Gestalt, supervisora i formadora de terapeutes gestalt. Membre titular de la AETG (Associació Espanyola de Teràpia Gestalt). Psicoterapeuta reconeguda per la FEAP. Professora de la Universitat Ramón Llull (1997-2003). Membre fundador de l’Associació Espanyola Bert Hellinger.

– Laura Galimberti. Psicòloga a InterPersonal amb un enfocament en Teràpia Breu i Psicoterapeuta acreditada per la FEAP. Màster en Teràpia Cognitiu-Social i Màster en Teràpia Sexual i de Parella (UB). Curs d'Especialització sobre Intervenció Estratègica a la Prevenció i el Tractament de la Violència (impartit per Cloe Madanes). Psicòloga del programa Laris (programa de prevenció, tractament i intervenció de la violència familiar) i professora en Màsters i Postgrau a Catalunya i Milà (Itàlia).

– Antonia Mª Gómez Hinojosa. Psicòloga. Màster en Psicologia Clínica i Psicoteràpia, Psicòloga en el Servei d’Assessorament i Atenció Psicològic (SAAP) de la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació i de l’Esport (FPCEE) Blanquerna de la URL.

– Olga Herrero Esquerdo. Psicòloga. Professora Titular de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna, Universitat Ramon Llull.

– Ma José Pubill González. Veureu currículum a l'apartat Direcció.

– Sònia Tàpia. Psicòloga i psicoterapeuta. Terapeuta familiar. Co-Directora de Zenttral, Institut de Psicoteràpia.  Màster en teràpia cognitivo-social i Màster de Teràpia Familiar de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Formació en Logoteràpia i Anàlisi Existencial.  Formadora i docent a diversos màsters i postgraus de psicologia de la UB, UDG, IESP, AEPCCC.

– Manel Villegas. Psicòleg. Professor titular de la Universitat de Barcelona. Ha publicat diversos llibres de psicoteràpia. Co-director del Màster en teràpia cognitivo-social per la UB. Co-director del Màster en teràpia sexual i de Parella per la UB. Co-director del màster en coaching per la UB.

* La direcció es reservarà el dret a fer canvis en l'equip docent en cas que algun dels professors no pugui impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.

 


Direcció

– Maria Josep Pubill González. Psicòloga. Especialista en psicologia clínica. Psicoterapeuta acreditada en exercici professional des de fa més de vint anys en diversos centres. Ha publicat diversos llibres relacionats amb la pràctica psicoterapèutica. Actualment exerceix en despatx propi.

– Pere Font Cabré. Psicòleg. Director de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Promoció i Educació per la Salut de la Universitat de Lleida. Premi Ferran Salses i Roig de Salut Comunitària, edició any 2000.Coordinació

– Helena Angel Laborda. Psicòloga. Coordinadora de formació de l’institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia clínica i salut sexual (UdL). Màster en Psicoteràpia. Experta universitària en Prevenció, detecció i tractament de l’abús sexual infantil.Organitza:

 

Imprimir
COMPARTEIX AQUEST CURS:    Share to Facebook   Share to Twitter  

FULLETÓ DEL CURS

Cercador

de cursos

Àmbits de coneixement
Tipus de curs
Modalitats
Paraules clau
       

 


Política de cookiesAvís legal | Tel. 972 210 299 | E-mail: info.fundacioif@udg.edu

 

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.